Constituents of Organic Extracts of Cuphea hyssopifolia

Authors

  • José Antonio Morales-Serna Universidad Nacional Autónoma de México
  • Eréndira García-Ríos Universidad Nacional Autónoma de México
  • Domingo Madrigal Instituto Tecnológico de Tijuana
  • Jorge Cárdenas Universidad Nacional Autónoma de México
  • Manuel Salmón Universidad Nacional Autónoma de México

DOI:

https://doi.org/10.29356/jmcs.v55i1.853

Keywords:

Cuphea, Lythraceae, flavonoid, triterpene, NMR.

Abstract

From the aerial part of Cuphea hyssopifolia (Lythraceae) diterpenes and flavonoids were isolated. The compounds were identified as: friedelan-3β-ol 1, ursolic acid 2, methyl gallate 3, quercetin 4, quercetin-3-O-α-rhamnopyranoside 5, 1,2,3,4,6-penta-O-galloyl-β-Dglucose 6 and manitol 7.

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Author Biographies

José Antonio Morales-Serna, Universidad Nacional Autónoma de México

Instituto de Química

Eréndira García-Ríos, Universidad Nacional Autónoma de México

Instituto de Química

Domingo Madrigal, Instituto Tecnológico de Tijuana

Centro de Graduados e Investigación

Jorge Cárdenas, Universidad Nacional Autónoma de México

Instituto de Química

Manuel Salmón, Universidad Nacional Autónoma de México

Instituto de Química

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Published

2019-04-22

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